14 sierpnia 2013

Lody bananowe z masłem orzechowym

Banany jako baza lodów to świetny pomysł, szybko można wyczarować zdrowe, pyszne, zimne co nieco. W tym poście pisałam o lodach stuprocentowo owocowych. A gdyby tak połączyć banany z czymś nieowocowym? Spróbowałam z masłem orzechowym.



Lody 
4 dojrzałe banany
1 spora łyżka masła orzechowego
1 łyżeczka kakao

Banany pociąć na plasterki zmiksować na jednolitą masę, dodać masło orzechowe i kakao i ponownie zmiksować. Włożyć do zamrażalnika na kilka godzin i gotowe!


Lody mają słonawy smak, nie każdemu może on odpowiadać. Jak dla mnie całkiem smaczne.


SMACZNEGO!

4 komentarze :

  1. Muszą być dobre. wstyd, ale jeszcze nie robiłam lodów na bananach.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. warto spróbować, proste w wykonaniu i pysze :)

      Usuń
  2. nigdy o takich nie słyszałam, muszę zrobić, koniecznie! zapisuje :)

    OdpowiedzUsuń
  3. takie domowe lody są najpyszniejsze <3

    OdpowiedzUsuń

To nie jest miejsce na Twoją reklamę :)