Cake pops (cakepops) to doskonały pomysł na wykorzystanie resztek ciasta. Wystarczy dodać trochę kremu, czekolady, ciasto uformować w kuleczki i nabić na patyczki. Potem można je jeszcze obtoczyć w czekoladzie i udekorować kolorową posypką czy innymi dodatkami. Moje powstały z resztek sernika, który wyszedł troszkę za suchy. Zmiksowałam zarówno masę serową jak i ciasteczkowy spód. Całość połączyłam roztopioną czekoladą do uzyskania odpowiedniej konsystencji, tak aby ciasto dało się łatwo formować.
Cake popsy przygotowałam w formie bałwanków, choć aura za oknem jest bardziej wiosenna niż zimowa, mamy jednak dzisiaj pierwszy dzień zimy.
Dokładny przepis na cake pops znajdziecie tutaj.
Bałwankowe cake pops oblane są białą czekoladą, udekorowane czekoladowymi groszkami i lukrem zabarwionym na czarno. Pozostałe oblane deserową czekoladę i posypane kolorową posypką.
SMACZNEGO!
Ale super wyglądają, tak pozytywnie :)
OdpowiedzUsuń