Mój sześciolatek stwierdził, że lepiej smakuje niż wygląda. Polecam
Szarlotka jaglana
1,5 kg jabłek300 g kaszy jaglanej suchej
2 łyżki miodu
1 łyżeczka cynamonu
garść suszonej żurawiny
Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce, albo zmiksować w blenderze. Wrzucić do miski, dodać kaszę, miód i cynamon. Wszystko dokładnie wymieszać. Foremkę keksową wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej masę. Piec przez 90 min w 200st.C (gdyby zaczęła się zbyt mocno przypiekać z góry można ją przykryć papierem do pieczenia albo folią aluminiową.
Po ostudzeniu wyjąć z blaszki.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
To nie jest miejsce na Twoją reklamę :)