06 maja 2018
Rolada bezowa z bitą śmietaną i truskawkmi
›
Beza: 4 białka 230 g drobnego cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Nadzienie: 300 ml śmietany kr...
16 marca 2017
Domowe mleko kokosowe
›
Mleka roślinne to dobra alternatywa dla tych którzy, z różnych powodów, nie mogą spożywać mleka zwierzęcego. Jednym z takich mlek jest mle...
22 lutego 2017
Pieczone pączki z powidłem śliwkowym
›
Tłusty czwartek tuż tuż. Czas na pączki i faworki . Postanowiłam zrobić mniej kaloryczną wersję pączków, i natrafiłam na przepis na pączki ...
06 kwietnia 2016
Krem daktylowy, również w wersji czekoladowej
›
Daktyle to zdrowa słodka przekąska. Dobrze wpływają na wzrok, pracę wątroby i serca. Można je podjadać kiedy najdzie nas ochota na małe sło...
26 marca 2016
Czekoladowy mazurek jaglany z kremem z daktyli (III)
›
Mazurki przyrządza się raz do roku na Wielkanoc . Najczęściej są bardzo słodkie i bogato ozdobione bakaliami. U nas rządzi zdecydowanie maz...
1 komentarz:
24 marca 2016
Czekoladowy mazurek (II)
›
Kolejna propozycja na Wielkanoc. Mazurek na kruchym spodzie, z czekoladą i ulubionymi bakaliami. Inna wersja czekoladowego mazurka tutaj . ...
1 komentarz:
21 marca 2016
Wielkanocne ciastka ule
›
Do wykonania tych ciasteczek niezbędne są specjalne foremki, mające najczęściej kształt uli (stąd nazwa). Ja nabyłam wielkanocną wersję for...
2 komentarze:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer